This is Photoshop's version of Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. quis bibendum auci elit.

Instagram feed

+ 01145928421 SUPPORT@ELATED-THEMES.COM

Espai verd i equipaments | Finalistes concurs Ajuntament de Begur

HomeEquipamentsEspai verd i equipaments | Finalistes concurs Ajuntament de Begur

Client
Ajuntament de Begur

Data
2021

Espai verd i equipaments
Finalistes concurs Ajuntament de Begur

El projecte es formalitza en dos volums compactes i articulats  per garantir la gestió independent del programa així com la fàcil integració d’una futura ampliació. Però l’element més singular de la proposta es el tractament dels espais exteriors amb una gran pèrgola i vegetació.

Es projecta un ESPAI MEDITERRANI PORXAT d’accés al nucli antic amb entitat pròpia, fàcilment identificable, que exerceix de catalitzador de l’activitat cívica i urbana. Es projecta una estructura reticular que en el perímetre de l’edificació es cobreix amb lames de fusta i la resta de l’espai públic es disposen tensors de suport per a vegetació, tendals, lluminàries… hàbil d’acollir mercats, esdeveniments i altres activitats a l’aire lliure durant tot l’any. La Plaça esdevé la porta urbana d’acés al nucli històric.

PLANTEJAMENT MEDIAMBIENTAL I D’EFICIÈNCIA ENERGÈTICA

Es genera un microclima a través de la introducció en la coberta i en les mitgeres de vegetació tipus trepadores majoritàriament de fulla caduca.

La coberta vegetal millora la inèrcia tèrmica i promou l’estalvi energètic dels edificis, evitant el sobreescalfament i la demanda energètica a l’estiu. A l’hivern, al perdre la majoria de les fulles, permeten l’entrada dels raig de sol a la plaça. La vegetació són trepadores de baix consum d’aigua i mínim manteniment, amb variabilitat de floració i canvi en el color del fullatge.

Conjuntament amb Narch arquitectura