This is Photoshop's version of Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. quis bibendum auci elit.

Instagram feed

+ 01145928421 SUPPORT@ELATED-THEMES.COM

Oficines i magatzem de la Fundació Privada el Molí d’en Puigvert a Palafolls

HomeEquipamentsOficines i magatzem de la Fundació Privada el Molí d’en Puigvert a Palafolls

Client
Fundació Privada el Molí d’en Puigvert

Data
Nau 1: 2003 | 2004
Nau 2: 2009 | 2012

Oficines i magatzem de la Fundació Privada el Molí d’en Puigvert a Palafolls

El Molí d’en Puigvert és una fundació orientada a la inserció laboral i social de persones amb trastorns de salut mental. El projecte està format per dues naus, una de magatzem agrícola i una altra on s’ubiquen les oficines de la fundació i unes aules de formació.

La nau és una metàfora d’un món sostenible, és a dir, un món adequat per a residir en ell, habitable. ¿Què és el que fa que un món sigui o no habitable? La seva pertinença al tot. El món és una unitat des d’on orientem les nostres accions i els nostre pensaments. El desequilibri ecològic es manifesta en un desequilibri interior, psicològic. La malaltia de la Terra respon a la divisió interna de l’ésser humà. La salut mental no està deslligada de la salut del planeta. El que anomenem salut mental, no és més que l’estat d’adaptació a una cultura malalta. Els malalts mentals són persones que viuen més agudament aquesta crisi. Cal actuar no aïllant ni dividint, sinó restablint la unitat. Restituir els ecosistemes, acceptar la complexitat de les relacions, entendre la diferència com un valor.  Permetre que cada forma de vida es realitzi i trobi el seu lloc en el tot és la primera tasca de la sostenibilitat.

El projecte que es presenta s’inspira en aquesta percepció i en aquest compromís. La nau pretén rescatar de l’exili a les persones designades com a malalts mentals, creant un lloc que els retorni al món. Tota activitat que ajudi a reconnectar amb el cos, amb la natura i amb la comunitat, contribueix a recuperar la salut mental i la salut de la terra.